Vanaf zondag 22 maart worden er tot nader bericht geen kerkdiensten meer belegd in verband met de coronamaatregelen.

Beste gemeenteleden, broers en zussen,
En zo is er zomaar een week voorbij gegaan! Een week waarin we meer dan anders binnen moesten blijven, waar we meer dan anders op afstand van anderen moesten blijven, waar we moesten wennen aan de nieuwe (vooral ook vreemde) situatie. Een week waarin de premier én de koning een toespraak hielden over de situatie waarin we als land en wereld verkeren. Mooi om te merken dat eigenlijk iedereen beseft dat we hier met elkaar doorheen zullen moeten gaan, dat verschillen wegvallen, dat we iets voor een ander kunnen betekenen. Laten we blijven luisteren naar de autoriteiten en ons aan de adviezen van het RIVM blijven houden! Dat is belangrijk om de druk op onze gezondheidszorg waar mogelijk in te perken.

Erediensten
Een eerste week zonder fysieke eredienst is voorbij gegaan. Via allerlei (digitale) kanalen kregen we berichten over de vele alternatieve vormen die gevonden zijn, om toch een eredienst mee te kunnen vieren. Mooi dat we die mogelijkheden hebben! Zoals we vorige week al aangaven, is deze week gekeken of we zelf ook nog gewerkt aan een alternatieve eredienst: afgelopen donderdag is er met de NGK een dienst in de Rehobothkerk opgenomen! Mooi dat dit door kon gaan en graag delen we met u/ jou het resultaat.

De eredienst is zondagmorgen 22 maart vanaf 8:00 uur hier te bekijken: NGK GKV Dienst 22 maart 2020. Klik hier voor de liturgie.

Natuurlijk doen ook de kinderen mee! Jannette Prins heeft een vlog opgenomen met Casper. Die kun je zondagmorgen 22 maart vanaf 8:00 uur hier bekijken: NGK GKV Kindermoment 22 maart 2020 . Je maakt dan niet alleen kennis met Casper, je leert ook over bidden.

Andere kerkdiensten beluisteren.
Kerkdiensten vanuit andere GKv kerken via:
https://kerkdienstgemist.nl/ - GKv
https://www.kerkomroep.nl/ - GKv
Kerkdiensten vanuit andere NGK kerken via:
https://kerkdienstgemist.nl/ - NGK
https://www.kerkomroep.nl/ - NGK
De EO zendt de komende weken op zondagochtend om 9:20 uur een kerkdienst uit – NPO 2
Hier vindt u meer informatie: https://portal.eo.nl/samengeloven
Op internet nog diverse andere diensten van kerkgenootschappen te vinden.
Ook staan er geregeld nieuwe vlogs van ds. Pieter Kleingeld op de website van de NGK: http://www.ngkoegstgeest.nl/

Verder willen we u/ jou wijzen op de mogelijkheid tot voorbede op de komende donderdagavonden.
Elke donderdagavond om 20:00 uur kunnen we online in contact met elkaar komen en kunnen er gebedspunten aangedragen worden.
Alle gemeenteleden hebben hierover een email ontvangen.
Mail kwijt? Vraag de link aan via kerkblad@gkvoegstgeest.nl.